Aluminium svejsning

Aluminium svejsning – VST har 14 års erfaring

Svejsning i aluminium hos VST Industries

VST Industries erfaring med aluminium svejsning kommer fra en lang række specialopgaver.

De seneste 14 år har VST industries A/S udført opgaver for underleverandører, som blandt andet sælger dele til:

Automotive industri \\ Herunder komponenter til motorcykler og jernbaneindustrien. En stor del af opgaverne bliver udført på robotsvejseanlæg, der udfører højt præcisionsarbejde.

Byggebranchen \\ Disse opgaver inkluderer konstruktioner i forskellig skala med en lang række forskellige krav.

Fødevareindustrien \\ VST udfører en lang række opgaver inden for fødevareindustrien. Vores aluminiumssvejsere er højt kvalificerede med certifikater indenfor svejsning.

Offshore \\ Vores aluminiumssvejsere er højt kvalificerede og har til at udføre denne type opgaver, hvor der er lang række krav til vægt og styrke i blandt andet trykbærende udstyr og special konstruktioner offshore. Læs også om vores rustfri tank og trykbeholder.

Derudover leverer vi opgaver inden for svejsning til \\ Aerospace \\ Vindmølleindustrien \\ Energisektoren \\ Sundhedssektoren \\

Gastæt robotsvejsning af aluminium

En stor del af erfaringen med svejsning, kommer fra robotsvejsning af aluminium. På dette områder er VST en af de førende inden for svejsning, hvor der stilles store krav til kvaliteten. En stor del af de emner VST svejser skal være gastætte, og kan kun lækage testes med helium.

Udover robotsvejsning tilbyder VST svejsning i TIG og MAG, hvilket udføres af højt kvalificerede svejsere med certifikater.

En lang række af de opgaver VST får bliver udført iht. EN-1090-3 og EN 15085-2. hvor der bliver stillet store krav til både udførelse og svejserne bag.

VST bistår gerne under udviklingsprojekter med opstarts møder, inden der slås streger på tegnebrættet til nye opgaver, således der for eksempel ikke bliver brugt forkerte legeringer.

Eksempelvis er mange tilbøjelige til at bruge AW-6082 grundet den høje styrke, men AW-6082 er porøs og har meget nemt ved revnedannelser i bukket eller svejset tilstand.

Har du en krævende opgave, hvor der indgår aluminium svejsning, står VST altid til rådighed på mail eller telefon. Uforpligtende tilbud laves gerne.

Ofte stillede spørgsmål

Aluminium svejsning er processen med at sammenføje to stykker aluminium ved hjælp af varme. Det er en specialiseret teknik, der kræver særlig viden og udstyr.

Aluminium er svært at svejse, fordi det har en lav smeltepunkt og høj termisk ledningsevne, hvilket gør det nemt at overophede og smelte. Desuden danner aluminium en oxidfilm på overfladen, der skal fjernes før svejsning.

TIG (Tungsten Inert Gas) svejsning og MIG (Metal Inert Gas) svejsning er de mest almindelige metoder til svejsning af aluminium. Valget mellem TIG og MIG afhænger af flere faktorer, herunder tykkelsen af det aluminium, der skal svejses, og de specifikke krav til svejsesømmen.

Før svejsning skal aluminium rengøres for at fjerne enhver oxidfilm og forurening. Dette kan gøres ved hjælp af en rustfri stålbørste eller ved kemisk rengøring.

De mest almindelige problemer ved aluminium svejsning inkluderer porer, revner, og manglende fusion. Disse problemer kan ofte undgås ved korrekt forberedelse, korrekt valg af svejsemetode og parameterindstillinger, og ved at bruge passende beskyttelsesgas.

Brug for hjælp?

Vi giver et uforpligtende tilbud.

Søren

EJER, DIREKTØR OG SALG

claus-2

Claus Holm

Sales & business development

Søren

EJER, DIREKTØR OG SALG

claus-2

Claus Holm

Sales & business development

Shopping Basket